BEYOND THE NUMBERS

Blog

Kako odabrati računovođu/računovodstveni servis?

Odabir računovodstvenog servisa za vaše poslovanje je važna odluka, jer će računovodstveni servis biti odgovoran za vođenje financijskih evidencija vašeg poslovanja.

Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste odabrali računovodstveni servis koji najbolje odgovara vašim potrebama:

Razmotrite svoje potrebe
Razmislite o vrsti računovodstvenih usluga koje trebate. Prije nego što počnete tražiti računovodstveni servis, važno je razmotriti svoje poslovne potrebe. Ovo uključuje vrstu poslovanja kojim se bavite, veličinu vašeg poslovanja, vaše ciljeve i sl.

Potražite preporuke
Razgovarajte s drugim poduzetnicima koji koriste računovodstvene usluge kako biste dobili preporuke i povratne informacije o različitim računovodstvenim servisima. Pitajte prijatelje, obitelj ili kolege imaju li računovođu kojeg bi vam preporučili. Možete također pretraživati online recenzije i ocjene.

Potražite specijalizirane usluge
Ako se bavite posebnom vrstom poslovanja, poput maloprodaje ili proizvodnje, razmotrite traženje računovodstvenih servisa koji su specijalizirani za tu vrstu poslovanja.

Provjerite kvalifikacije
Provjerite ima li računovođa odgovarajuće kvalifikacije za pružanje te vrste usluga, uključujući licence, certifikate i stručna udruženja kojima pripada. Razgovarajte s nekoliko računovođa prije nego što odaberete jednog. Postavljajte pitanja o njihovom iskustvu, radnoj etici, pristupu radu, uslugama koje nude i cijenama.

Provjerite njihovu dostupnost
Provjerite koliko su dostupni i koliko će se brzo javiti na vaša pitanja ili izazove koji se pojavljuju.

Razmislite o softveru
Ako koristite određeni softver za vođenje financijskih evidencija, razmotrite računovodstveni servis koji može raditi s tim softverom.

Dodatne usluge
Razmislite o dodatnim uslugama koje računovođa nudi, poput savjetovanja o financijskom planiranju ili pomoći u izradi poslovnog plana.

Razmotrite troškove
Cijene računovodstvenih usluga variraju, stoga provjerite troškove svakog računovodstvenog servisa koji razmatrate i usporedite ih s drugima. Cijene se mogu razlikovati ovisno o različitim faktorima, poput iskustva, usluga koje nude i obima posla, te eventualno vaše lokacije.

Razgovarajte s nekoliko kandidata
Nakon što ste razmotrili svoje potrebe i pronašli nekoliko kandidata, razgovarajte s njima kako biste dobili bolji uvid u njihove usluge, cijene i način rada. Kada razgovarate s nekoliko računovođa, razmotrite i vašu osobnu kemiju s njima. Morate se osjećati ugodno i pouzdano s osobom koja će vam pomoći u upravljanju vašim financijama.

Provjerite reference
Provjerite reference i povratne informacije od postojećih klijenata računovodstvenog servisa kako biste bili sigurni da su zadovoljni uslugama koje su im pružene.

Razmotrite dugoročno partnerstvo
Odaberite računovodstveni servis s kojim možete graditi dugoročno partnerstvo i koji će pružati usluge koje su vam potrebne kako vaše poslovanje raste.

 

Osnovni podaci

VM Finance obrt za usluge, vl. Valentina Miroslavić

Ive Paraća 1, 10360 Sesvete

OIB: 44192021896 / PDV ID: HR44192021896

Raiffeisen Bank d.d., IBAN: HR5424840081135038475

  • Telefon: +385 91 950 5830